Cisco groeit flink terwijl Splunk-gerucht aanhoudt

Splunk hoofdkantoor San Francisco

Hoofdkantoor van Splunk in San Francisco (foto: Diederik Toet)

Voor het derde achtereenvolgende kwartaal ziet Cisco het aantal nieuwe orders meer dan dertig procent toenemen. De omzet in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar steeg zes procent ten opzichte van een jaar eerder. Het techbedrijf verwacht de groei het hele jaar vol te houden. Een eventuele overname van Splunk zou betekenen dat de verwachtingen moeten worden bijgesteld.

In zijn tweede kwartaal bedroeg het netto bedrijfsresultaat van Cisco ruim 2,9 miljard dollar bij een omzet van 12,7 miljard dollar. Een jaar eerder bedroegen deze cijfers 2,5 miljard en 12 miljard dollar. Vooral de omzet steeg meer dan analisten hadden verwacht.

Splunk

Sinds enkele dagen gaat het gerucht dat Cisco zijn oog heeft laten vallen op data- en analyticsbedrijf Splunk. Volgens twee anonieme maar ingewijde bronnen bespreken de twee ondernemingen een eventuele acquisitie door Cisco, schreef The Wall Street Journal afgelopen week. De deal zou een waarde van ruim twintig miljard dollar hebben. Geen van de bedrijven wil commentaar geven op de zaak.

Splunk ontwikkelt software voor het structureren en doorgronden van grote hoeveelheden gegevens, vooral om daarmee de beveiliging van it-omgevingen te verbeteren. Dit gebeurt in toenemende mate vanuit de cloud. Om de producten cloudnative aan te bieden, stelde investeerder Silver Lake vorig jaar ruim een miljard dollar beschikbaar aan Splunk.

'Continu op zoek'

Van Cisco is bekend dat het bedrijf zoekt naar mogelijkheden om zijn securityportfolio uit te breiden. Afgelopen december bevestigde topman Chuck Robbins dat specifiek in een gesprek met analisten. Ook deze week, bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers, meldde Robbins continu te zoeken naar nieuwe overnamemogelijkheden. Hij wilde echter niet ingaan op de Splunk-geruchten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-18T15:52:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.