Intel: 'Omzet uit laptop-chips steeg 68 procent'

Een groot deel van de omzet en winst die Intel afgelopen kwartaal boekte, komt uit de verkoop van processoren voor laptops. Dit zegt Benelux-directeur Roger Benson van Intel.

Volgens Benson kwam 2,1 miljard dollar van de 9,2 miljard dollar omzet uit de verkoop van processoren voor laptops.Intel verwacht het volgende kwartaal een omzet tussen de 9,6 miljard en 10,2 miljard dollar.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar steeg de verkoop van laptop-chips met 68 procent. Van het meest recente Intel-platform, het Centrino-chippakket met de Pentium M-processor, zijn er een half miljoen geproduceerd. “Mensen willen mobiliteit,” aldus Benson. De andere grote oorzaak van de winststijging is groeiende verkoop in opkomende groeiende markten, zoals Oost-Europa en Azië.

Wereldwijd blijkt er voor Intels omzet- en winstgroei niet veel verschil te zijn tussen de consumenten- en de zakelijke markt. “Het verschil is vooral lokaal,” zegt Benson. “In België heeft de regering het pc-privé project aangeprijsd. Daar is dan op een bepaald gebied een grote stijging te zien.”


Ondanks de stijging van de omzet ten opzichte van vorig jaar, is er wel sprake van een daling vergeleken met vorig kwartaal. “Dat is niet nieuws,” zegt Benson, “Het is een trend dat in het tweede kwartaal minder verkocht wordt, dus daar waren geen verrassingen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-20T17:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.