ASMI koopt chip-os-expert Reno Sub-Systems

ASM International (ASMI), de Nederlandse fabrikant van machines voor de chipindustrie, neemt Reno Sub-Systems over. Het bedrijf uit New Jersey dat eerder was gevestigd in de buurt van Reno (Nevada), ontwerpt en verkoopt besturingssystemen voor de fabricage van halfgeleiders.

Het gaat hierbij om geavanceerde radiofrequentiesystemen (rf) die de stroomtoevoer regelen bij de productie van chips met een omvang van 14 nanomillimeter (nm) of minder. De netwerken voor rf-matching en rf-generatoren komen goed van pas bij ASMI’s plasma-producten en -oplossingen. Deze tools voor de chipfabricage kunnen met Reno’s technologie nog verder worden verbeterd, zo verwacht ASMI.

Reno Sub-Systems werd in 2014 opgericht door een groep veteranen uit de halfgeleiderindustrie met een achtergrond in productieapparatuur en procesbesturing. Een groep chipbedrijven onder leiding van Samsung en Intel investeerde in 2017 ruim 11 miljoen dollar in het Amerikaanse bedrijf, zo meldde destijds EE Times. Daarvoor hadden al drie van de top vijf halfgeleider-leveranciers en twee van de vier grootste leveranciers van etsproces-tools, evenals een belangrijk subsysteem leverancier al ruim 24 miljoen dollar in het bedrijf gestoken.

De producten van Reno Sub-Systems zijn gebaseerd op een elektronisch variabele condensator (Evc) matching-netwerktechnologie. Ze kunnen rf-matching bereiken in microseconden, aanzienlijk sneller dan de één tot drie seconden die nodig zijn voor de bestaande technologie.

ASMI maakt de overnameprijs niet bekend. Op de winstverwachtingen heeft de transactie geen invloed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-16T19:17:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.