Flex IT slaat met MKCL slag bij oosterburen

Flex IT, de Leidse distributeur van overtollige en tweedehands ict-apparatuur, neemt MKCL over. Dit bedrijf uit het Noord-Duitse Bad Oldesloe handelt in hardware en levert logistieke hardwarediensten, zoals een demopool, verhuur en it-recycling.

Voor Flex IT Distribution (het vroegere refurbished-onderdeel van Infotheek) betekent de overname van MKCL een versterking van de positie op de circulaire Europese markt voor it-hardware, in het bijzonder de dienstverlening voor leveranciers. Zo werkt MKCL nauw samen met Lenovo voor het ophalen, schoonmaken en opnieuw in de markt zetten van apparatuur van dit merk. Zusterbedrijf Windeit Software, dat optimalisatiediensten levert, gaat niet over naar Flex IT.

Flex IT koestert de ambitie om de grootste demopartner van Europa te worden. MKCL is hierin gespecialiseerd. Komt er een vraag binnen voor een testapparaat of een productmonster, dan regelt het Duitse bedrijf de afwikkeling en logistiek ervan: de organisatie van de demopool, de benodigde apparatuur en de gewenste configuratie, de verpakking, verzending en uitlevering, en het ophalen, schoonmaken en het terugbrengen van de apparatuur.

MKCL zal onder eigen naam blijven opereren.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-01T12:19:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.