Eurofiber en Egem timmeren samen aan Diginetwerk

Diginetwerk-leverancier Egem is een partnerschap aangegaan met Eurofiber, aanbieder van digitale infrastructuur. De organisaties gaan samenwerken bij het verbinden van overheidsinstanties met het landelijke Diginetwerk. Via het partnerschap voegt Egem nu 60.000 kilometer hoogwaardige Eurofiber-glasvezelnetwerk toen aan zijn aanbod.

Egem biedt sinds 2015 een platform waarmee het gemeenten, waterschappen, provincies en andere overheidsinstanties aansluit op het landelijke Diginetwerk. Dit netwerk wordt gebruikt voor de uitwisseling van data tussen overheden, variërend van geografische gegevens tot de uitgifte van paspoorten. Deze data vereisen een maximale betrouwbaarheid en veiligheid van de verbindingen.

Johan van Marle, directeur Egem, is dan ook blij het Eurofiber-netwerk met zijn hoge beschikbaarheid als onderdeel van het aanbod te kunnen opnemen. Paul Naastepad, managing director Eurofiber Nederland, wijst erop dat zijn bedrijf als grootste aanbieder van zakelijke glasvezelverbindingen in de Benelux al veel overheidsklanten heeft. De samenwerking met Egem geeft overheden de mogelijkheid om ook voor hun onderlinge data-uitwisseling te kiezen voor het Eurofiber-netwerk.

Egem is de geautoriseerde Diginetwerk-leverancier die het dataverkeer van lokale overheden verbindt met het landelijke Diginetwerk. Het koppelnetwerk van de organisatie voldoet aan de onafhankelijke ip-criteria van Logius. Daarnaast combineert Egem zijn Diginetwerk eenvoudig met andere koppelnetwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-13T11:25:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.