Gis-expert Locatiqs gaat verder onder Franse vlag

Franse vlag

Locatiqs uit Nieuwegein, gespecialiseerd in software voor geografische informatiesystemen (gis) en field service management (fsm), wordt overgenomen door het Franse Sogelink. Daarmee ontstaat een grote speler op gebied van software voor de bouwsector.

Zowel Locatiqs als Sogelink zijn vorig jaar ontstaan uit fusies. Locatiqs is een bundeling van GOconnectIT en Geodan. Eerder werden Swiss Knife en Geodan van den Berg ingelijfd. Main Capital Partners, sinds 2017 aan boord bij de groep, zorgde voor het kapitaal ter ondersteuning van de buy-and-build-strategie. Onder hoede van deze Haagse software-investeerder groeide de omzet van zes miljoen naar 35 miljoen euro. 

Het grotere Sogelink kent eenzelfde voorgeschiedenis. Het bedrijf bewerkstelligde in vijf jaar acht overnames, sinds 2019 met steun van meerderheidsaandeelhouder Keensight Capital. De laatste grote overname was die van de Geodesial Group in 2021. Onlangs smeedden Main en Keensight de plannen om beide fusiebedrijven samen te voegen. Amper een jaar na de vorming van Locatiqs en Sogelink is opnieuw gekozen voor schaalvergroting.

Locatiqs brengt vooral software in die inzicht geeft in de situatie op een bepaalde locatie zowel boven als onder de grond. De software helpt bijvoorbeeld bij het uitrollen van glasvezelnetwerken of het verleggen van snelwegen. Ook heeft men software voor routebepaling in complexe stadslogistiek en het nemen van effectievere maatregelen ter vergroting van de duurzaamheid in gemeenten.

Sogelink richt zich met software voor de hele levenscyclus van projecten op bouwbedrijven, netwerkbeheerders en overheden. Het streven is een volledig pakket aan software op gebied van constructie-technologie te bieden. De groep telt na de inlijving van Locatiqs ruim 650 werknemers die goed zijn voor een omzet van ruim 130 miljoen euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-26T17:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.