AmberWave klaagt Intel aan om productietechniek

AmberWave Systems heeft een rechtszaak aangespannen tegen chipsproducent Intel. Intel gebruikt chipproductie-technieken waar de aanklager patenten op claimt. Het gaat om het gebruik van strained silicon (silicium onder druk).

Intel gebruikt de strained silicon-technologie voor de productie van zijn Pentium-prossesoren. “Intel gelooft niet in de klacht van AmberWave,” zegt Intel-woordvoerder Chuck Mulloy. “Wij zijn daarom van plan de verdediging groots aan te pakken.”

AmberWave vindt de rechtszaak noodzakelijk, omdat Intel weigert te praten over een licentie-overeenkomst. Daarbij zou de Pentium-producent moeten betalen voor gebruik van de technieken waar AmberWave patenten op zegt te hebben.

Het gebruik van strained silicon zorgt voor een betere doorvoer van elektronen door het halfgeleidende materiaal waaruit chips zijn opgebouwd. Dit resulteert enerzijds in minder lekkage, waardoor de chip minder energie verbruikt, en anderzijds in een snellere werking van de chip. Volgens schattingen levert strained silicon een prestatieverbetering van 35 procent op in vergelijking met chips van dezelfde omvang die zonder dat materiaal zijn gefabriceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-22T10:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.