EMC verkoopt verrassend meer topsystemen

EMC verwacht in het lopende kwartaal ongeveer evenveel omzet (en winst) te behalen dan in de afgelopen drie maanden. Die lieten een verrassende omzetstijging zien van de Symmetrix opslagsystemen, de toplijn van het bedrijf.

Analisten hadden een verbetering van de omzet verwacht voor het derde kwartaal. EMC wijt het uitblijven daarvan aan de sterkere dollar en zwakker dan verwachte omzetten in de softwarepoot van EMC. De omzet van EMC steeg in het tweede kwartaal met 19 procent tot 2,34 miljard dollar. De netto winst explodeerde met 52 procent tot 293 miljoen dollar.

Dat EMC afhankelijker is geworden van de dollarkoers is onder meer een gevolg van de snelle groei in Europa van het bedrijf uit Hopkinton, Massachusetts. De omzet in Emea liep met twintig procent op tot 663 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal.

Keith Bachman, analist bij Banc of America Securities noemt de stijgende verkopen van de Symmetrix-machines verrassend. EMC lanceert komende week naar verwachting een nieuw topmodel, meestal goed voor een daling in de omzet van het oude model. Bovendien worden high-end machines de laatste jaren vrij algemeen vervangen door goedkopere middelgrote apparaten. “Ik denk echter nog steeds dat over drie jaar de high-end in een stationaire markt zonder groei zal zijn veranderd”’ aldus Bachman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik dacht dat de DMX de toplijn was

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-22T11:59:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.