Dassault Systèmes legt hand op Diota

Het Franse Dassault Systèmes heeft het eveneens Franse softwarebedrijf Diota overgenomen. Diota is gespecialiseerd in digital twin-toepassingen voor complexe productie en operations.

Diota is opgericht in 2009 in Frankrijk. Het ontwikkelt softwareoplossingen voor digitaal ondersteunde werkprocessen en digitale robotinspectie en zet technologieën in als interactieve 3d, augmented reality, computer vision, ai en deep learning. Het bedrijf heeft ruim honderd klanten in zestien landen, waaronder AE Systems, Dassault Aviation, Iveco, Latécoère, Naval Group, Orano, Safran, Stellantis en Thales Alenia Space.

Virtual twin

"Dassault zal de Diot-technologie met name integreren in zijn DELMIA-applicatie"

Via de overname wordt het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes uitgebreid met direct bruikbare virtual twin-mogelijkheden op de werkvloer. Dat moet complexe industriële processen optimaliseren en de operationele efficiëntie ervan verder verhogen. Dassault Systèmes spreekt van ‘klanten in de lucht- en ruimtevaart, defensie, industriële apparatuur, en de transport- en mobiliteitsindustrie’.

Dassault zal de Diot-technologie met name integreren in zijn Delmia-applicaties. Die wordt vooral gebruikt voor virtueel modelleren en het optimaliseren en uitvoeren van productieprocessen, logistieke diensten en supply chains, bijvoorbeeld met digital mock-ups. De virtual twins zijn te gebruiken als kwaliteitsreferentie bij verbeteringen en een betere traceerbaarheid van bepaalde productiestappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-14T11:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.