Ex-Cisco-baas Chambers begint netwerkbedrijf

start-up

John Chambers, zo'n twintig jaar topman bij Cisco, bindt met de netwerk-startup Nile Secure de strijd aan met zijn voormalige werkgever. Nile biedt draadloze verbindingen voor kantoor volgens een as-a-service-model. Chambers heeft het bedrijf samen met Pankaj Patel opgericht. Patel is voormalig ontwikkelingshoofd van Cisco en is de algemeen directeur van Nile.

De 73-jarige Chambers heeft in de afgelopen vier jaar een stevig fundament gelegd voor Nile, blijkt uit een artikel van het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC. Het bedrijf haalde in deze periode in alle stilte 125 miljoen op, waarbij Chambers ook zelf via zijn investeringsmaatschappij JC2 Ventures startkapitaal verstrekte. Andere investeerders zijn March Capital, 8VC en Iconiq Capital.

De technologie van Nile is sinds mei beschikbaar voor klanten. Het bedrijf levert draadloze network-as-a-service (naas): het brengt alleen kosten in rekening op basis van het aantal maandelijkse gebruikers van de netwerkinfrastructuur. Nile claimt dat organisaties daarmee flink op de kosten kunnen besparen omdat ze geen dure netwerkhardware hoeven aan te schaffen, te installeren en te beheren.

'We zijn anders', beweert Patel in het CNBC-artikel. 'We stemmen onze oplossing af op het aantal gebruikers op een netwerk. Als er in een gebouw 250 of driehonderd gebruikers zijn op een bepaalde dag, brengen we klanten alleen het aantal mensen in rekening dat van het netwerk gebruikmaakt.'

Saillant detail is dat Chambers er om bekend stond Cisco-medewerkers, die naar een rivaliserend bedrijf vertrokken, het moeilijk te maken. Zo daagde het netwerkconcern in 2014 Arista, opgericht door oud-Cisco-getrouwen, voor de rechter wegens inbreuk op octrooien en auteursrechten. Pas vier jaar later eindigde deze juridische strijd nadat Arista vierhonderd miljoen dollar aan Cisco betaalde.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-19T12:23:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.