Chinese spionnen malverseerden ten gunste van Huawei

Twee Chinese staatsspionnen worden verdacht van een poging tot omkoping van een Amerikaanse Justitie-medewerker ten faveure van Huawei. Het duo probeerde informatie te bemachtigen over de Amerikaanse strafzaak tegen 'een Chinese telecommunicatiegigant', zo blijkt uit een federale aanklacht tegen het duo.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street gaat het om Huawei. Ingewijden hebben dat verklaard. De twee spionnen worden in de aanklacht beschreven als Chinese inlichtingenofficieren die namens de Chinese regering buitenlandse inlichtingenoperaties uitvoeren tegen de VS ten behoeve van de telecomfabrikant.

Procureur-generaal Merrick Garland sprak in dit verband van een flagrante poging van Chinese spionnen om een in China gevestigd bedrijf te beschermen tegen aansprakelijkheid en om de integriteit van het Amerikaanse rechtssysteem te ondermijnen.

De aanklacht geeft extra munitie aan ernstige vermoedens dat Chinese geheime diensten nauwe banden onderhouden met Huawei. De Verenigde Staten waarschuwen voor het risico van cyberspionage, ontwrichtende hackoperaties en sabotage. Het bedrijf ontkent de beschuldigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-25T09:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.