Eurofiber verbindt vijf Nederlandse vliegvelden

Eurofiber gaat digitale netwerkverbindingen verzorgen tussen vijf Nederlandse vliegvelden. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft daartoe opdracht gegeven. Het gaat om ethernet-vpn-datacommunicatiediensten. Onderdeel van deze opdracht zijn de aanleg, uitbreiding en het onderhoud van de benodigde glasvezelinfrastructuur.

Tussen de luchthavens van Schiphol, Rotterdam, Maastricht, Lelystad en Groningen komt een tweevoudig redundant glasvezelnetwerk inclusief een intelligent dense wavelength division multiplexing- en ethernetnetwerk. LVNL kan hierdoor flexibel omgaan met datastromen, terwijl het netwerk de hoogste beschikbaarheid kent. Voor deze grootschalige opdracht werkt Eurofiber samen met it-infrastructuur specialist Telindus.

De overeenkomst heeft een looptijd van zes jaar met verlengingsopties van drie maal twee jaar. De eerste oplevering van de sites Schiphol en Lelystad staat gepland voor juni 2023.

Volgens Edward Schaap, manager CNS & Infrastructuur bij LVNL, maakt dit landelijke netwerk mogelijk om bepaalde dienstverlening naar andere luchthavens te kunnen uitbreiden. Een goed voorbeeld hiervan is het voice-communicatiesysteem, dat centraal wordt opgebouwd op Schiphol en door de netwerkstructuur ook toepasbaar is te maken voor andere vliegvelden in de regio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-02T09:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.