KPN: Dataverkeer fors omhoog tijdens WK-start Oranje

Oranje

De openingswedstrijd van Oranje tijdens het WK-voetbal werd maandag goed bekeken via de smartphone. KPN noteerde rond 17.00 uur bij de start van Senegal – Nederland zo’n 50 procent meer dataverkeer op het mobiele 4G- en 5G-netwerk.

‘Veel Oranjefans waren op dat moment vermoedelijk nog onderweg naar huis en bekeken het begin van de wedstrijd via een livestream of de iTV app, om vervolgens thuis met familie of vrienden samen Oranje te zien scoren in de 84ste minuut’, schrijft KPN.

Gedurende het verloop wedstrijd nam de hoeveelheid dataverkeer weer wat af, maar nog altijd bedroeg het zo’n 30 procent  meer dan tijdens een normale dag. Ook zag KPN een duidelijk afname van het aantal telefoongesprekken. Tussen 17.00 en 19.00 uur verwerkte het bedrijf aanzienlijk minder telefoongesprekken dan op een ‘normale’ dag.

Netwerkpieken en sport

Grote sportevenementen zoals de wedstrijden van Oranje en F1-races ziet KPN vrijwel altijd terug op zijn netwerk. KPN is daar goed op voorbereid, en ziet de trend dat steeds meer mensen de voetbalwedstrijden buitenshuis via telefoon of tablet kijken, doorzetten.

In de Stand van het Netwerk publiceert de aanbieder regelmatig over trends en actualiteiten die zijn terug te zien in de hoeveelheid internetverkeer op het netwerk van Nederland. In eerdere publicaties gaan ze onder onder meer over het effect van de F1-race in Zandvoort, de jaarwisseling, de impact van Covid-19 en lockdowns op thuiswerken op het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

No shit Sherlock want hele WK schijnt om slecht timing te gaan.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-24T14:12:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.