Refurbisher BE Networks in handen van SDG Capital

De Mechelse aanbieder van tweedehands netwerkapparatuur BE Networks is overgenomen door SDG Capital. Deze investeringsmaatschappij in Amsterdam participeert enkel in bedrijven die direct bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

BE Networks geeft een tweede kans aan netwerkapparatuur, zoals routers en switches. Het bedrijf heeft een test- en refurbishment-proces om de levenscyclus van de apparaten te verlengen, zodat ze opnieuw zijn te verkopen. De verkoop gebeurt wereldwijd, vanuit kantoren in Mechelen, Amsterdam, Marokko en Singapore. Klanten ontvangen ook advies over het strategisch gebruik van tweedehands apparatuur.

In vergelijking met nieuwe producten heeft refurbishment als voordelen dat de levertijd korter is, de kapitaaluitgaven lager en de CO2-uitstoot minder. Door toenemende eisen aan de netwerkinfrastructuur stellen veel organisaties hun apparatuur voortijdig buiten gebruik om nieuwe aan te schaffen. Dit is niet duurzaam. In plaats van een lineaire levenscyclus helpt BE Networks bedrijven aan een circulaire cyclus. Dit beperkt de CO2-uitstoot en draagt bij aan de duurzaamheidsambities van de VN.

SDG Capital is een kleine private equity-bedrijf dat zich richt op participatie in middelgrote ondernemingen in de Benelux. Ook deze ondernemingen moeten oog hebben voor duurzaamheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-24T12:09:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.