Eurofiber blijft lekker doorgroeien

Eurofiber blijft het sterke groeitempo van de afgelopen jaren volhouden. Vorig jaar steeg de omzet met dertien procent tot 245 miljoen euro. De organische groei bedroeg tien procent. De groep rolde meer dan 66.700 kilometer glasvezelnetwerk uit en bezit elf datacenters in Nederland, België en Frankrijk. Voor het lopende jaar wordt op verdere groei ingezet.

In 2022 breidde Eurofiber zijn glasvezelnetwerk in een recordtempo uit, aldus het jaarverslag. De kapitaaluitgaven die verband houden met glasvezel, bedroegen 125 miljoen euro. Voortbouwend op eerdere overnames heeft Eurofiber zijn positie op de Franse zakelijke telecommarkt verder versterkt.  De b2b-telecomaanbieders Appliwave en Avelia werden overgenomen. Het netwerk werd uitgebreid naar Parijs, Lyon, Annecy en Reims. Er kwamen backbone-netwerken bij met een totale lengte van meer dan 2.600 kilometer. Het backbone-netwerk bestrijkt heel Frankrijk en strekt zich uit tot Duitsland.

Vorig jaar heeft Eurofiber van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) de opdracht gekregen om ethernet-vpn-datacommunicatiediensten te leveren tussen de Nederlandse luchthavens waar LVNL de luchtverkeersleiding verzorgt. De groep zet zwaar in op duurzaamheid. De herfinanciering van anderhalf miljard euro die Eurofiber vorig jaar kreeg ter ondersteuning van verdere netwerkuitbreiding in heel Europa, is daar ook aan gekoppeld. Het ESG-programma van Eurofiber moet leiden tot een CO2-reductie van vijftig procent in 2025 ten opzichte van 2021, met als doel om in 2030 honderd procent klimaatneutraal te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-09T11:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.