HP Nederland benoemt nieuwe directeur

HP Nederland heeft zojuist de nieuwe landsdirecteur benoemd. Hans Daniels (46) is de opvolger van Erik van der Meijden, die via de nu te ontmantelen Customer Services Group (CSG) was doorgedrongen tot het EMEA-bestuur van HP.

Daniels is sinds 1989 in dienst bij het bedrijf, toen nog Compaq. De veteraan is bij de overname door HP in 2002 gepasseerd als hoofd van de dienstverleningstak. Zijn HP-tegenhanger Dick Fens kreeg die post toen, maar Daniels mocht door naar Noordeuropees niveau.

 

In 1998 is de nu benoemde algemeen directeur Nederland vanwege de overname van Digital (DEC) door Compaq terruggeroepen van Compaqs customer service centrum in Ierland. Hij mocht toen in Nederland leiding geven aan de 'field engineers', deels bestaande uit DEC-mensen.

 

Van der Meijden werd toen benoemd tot directeur verkopen aan grote klanten. Die voormalig algemeen directeur Nederland is in mei jongstleden benoemd tot managing director en vice-president CSG voor de regio West-Europa. Hij kreeg daarmee twaalf landen onder zich, maar bleef nog aan als directeur Nederland tot er een opvolger was benoemd. Daarnaast trad hij toegetreden tot het EMEA-bestuur van HP.

De reorganisatie die de nieuwe ceo Mark Hurd aankondigde, omvat onder meer de ontmanteling van CSG. Daarbij wordt Van der Meijden niet teruggezonden naar zijn oude functie, maar krijgt hij de leiding over de West-Europese activiteiten van de Technology Solutions Group (TSG). Diezelfde divisie valt op Nederlands niveau direct onder Daniels. Overigens heeft de nieuwe landsdirecteur ooit bij NCR gewerkt, waar later Mark Hurd aan boord kwam die nu weer bij HP zit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-01T16:29:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.