Intel opent ontwikkelcentra in opkomende markten

Intel opent binnenkort vier designcentra in opkomende markten. Deze zullen zich vooral richten op het uit de weg ruimen van lokale belemmeringen voor computergebruik: kostprijs, vuil, slechte klimatologische omstandigheden en onbetrouwbare elektriciteitsnetten.

De centra staan in Bangalore (India), Caïro (Egypte), Sao Paulo (Brazilië) en Shanghai (China). De vier zogenoemde ‘definition centers’ trachten pc’s, componenten en software te ontwikkelen voor de lokale markt. In China en Brazilië heeft Intel bijvoorbeeld al software op de markt gebracht die het beheer vergemakkelijkt van pc’s in internetcafé’s.

Hoewel het zelf geen computers produceert is Intel in toenemende mate actief bij het ontwerp van computers en componenten. In de vier centra ontwikkelt Intel binnenkort blauwdrukken en prototypes van subsystemen, soms compleet met geïntegreerde software. Ontwerpen en concepten die uit de ‘definition centers’ rollen worden in licentie gegeven aan computerfabrikanten die op hun beurt hun systemen opbouwen uit Intel componenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-02T10:10:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.