Verkoop handhelds daalt nog steeds

Afgelopen kwartaal zijn er wereldwijd weer minder handhelds verkocht dan het kwartaal daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IDC. In het tweede kwartaal van dit jaar werden 1,7 miljoen handhelds verkocht. Dat is 20,8 procent minder dan hetzelfde kwartaal van 2004.

De daling in de handheldmarkt is zes kwartalen geleden ingezet en lijkt nog niet te stoppen. Marktleiders Palm en HP zagen de verkoop van hun PDA’s dalen. De andere fabrikanten in de top vijf, Acer, Dell en Yakumo, verkochten afgelopen jaar juist meer pda’s. Acer en Yakumo danken dit vooral aan de grote vraag naar GPS-producten. Dell wist dankzij flexibele prijzen en de bundeling met andere producten een groter marktaandeel te verkrijgen.

IDC wijt de dalende verkoopcijfers voornamelijk aan de toenemende concurrentie van andere mobiele apparaten, zoals smartphones. Op Europees niveau steeg, volgens IDC, de verkoop van mobiele apparaten, dus PDA's en telefoons, met 91 procent. De verkoop van smartphones steeg in Europa met 139 procent vergeleken bij vorig jaar tot 2,7 miljoen.

Om de concurrentie aan te gaan, bedenken de fabrikanten nieuwe producten. Zo bracht Palm onlangs de LifeDrive op de markt. Dit apparaat is in tegenstelling tot de normale PDA’s uitgerust met een harde schijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gartner (volgens AG) ziet het toch wat anders !

http://www.automatiseringsgids.nl/news/default.asp?nwsId=32436

yep, Gartner hanteert namelijk een bredere definitie, terwijl IDC handcomputers (PDA's) scheidt van combi/converged apparaten zoals smartphones (en PDA's-met-foonfunctionaliteit)
zie onderaan in dit Computable-bericht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-02T13:42:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.