Dell doet dualcore desktopchip in server

Dell gebruikt dualcore Pentium-desktopprocessoren in meer modellen servers. De Intel-getrouwe pc-leverancier ontbeert namelijk dualcore serverprocessoren, omdat Intel daar nog mee moet komen.

Dell lanceert nu twee nieuwe PowerEdge-modellen (83- en 850) die dualcore Pentium-chips gebruiken. In juli bracht de directe pc-producent al de PowerEdge SC430 uit die een dualcore desktopchip heeft. Deze machines zijn ook verkrijgbaar met andere desktopprocessoren van Intel; de Celeron en Pentium 4.

 

De computerfabrikant verklaart bij monde van vice-president Neil Hand nieuwe technologieën te omarmen om klanten te helpen hun investeringen te beschermen en hun productiviteit te verhogen. Tot op heden heeft Dell echter de processoren van Intel-concurrent AMD links laten liggen.

 

AMD kwam als eerste met 64-bit extensies voor de 32-bit x86-instructieset, wat Intel inmiddels heeft overgenomen, en met dualcore x86-chips. Mede daardoor - en de steun van serverleveranciers als HP, Sun Microsystems en IBM - heeft AMD nu een marktaandeel van 11 procent in de x86-servermarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-11T14:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.