Tegenvallende kwartaalcijfers Dell door stuntprijzen

De omzet van Dell steeg het afgelopen jaar met 15 procent tot 13,4 miljard dollar. Analisten hoopten echter op een omzet van 13,7 miljard dollar. Ceo Kevin Rollins erkent dat Dell meer met lage prijzen heeft gestunt dan de bedoeling was.

“We hebben meer geconcurreerd dan nodig”, zegt Rollins. Volgens de topman had Dell de gehoopte omzet wel gehaald als het 10 tot 15 dollar aan de pc-prijs had toegevoegd.

Toch groeide de omzet van Dell sneller dan gemiddeld in de pc-industrie. Dell maakte het tweede kwartaal een winst van 1,02 miljard dollar. Vergeleken met de winst van 799 miljoen dollar in het tweede kwartaal vorig jaar is dit een stijging van 32 procent. De winst per aandeel groeide naar 41 dollarcent. Dit kwam wel overeen met de verwachtingen van beleggers en analisten.

Dell verkocht het afgelopen kwartaal 9,1 miljoen computers, waarvan 2,7 miljoen laptaps en pda’s. Volgens Dell komt 2 miljard dollar omzet uit software en randapparatuur zoals printers en beeldschermen. In het derde kwartaal verwacht Dell een omzet rond de 14,4 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-12T12:23:00.000Z Rian van Heur