Investeerder neemt USRobotics over

Dit artikel delen:

Investeringsmaatschappij Platinum Equity koopt modemfabrikant USRobotics. Beide partijen willen niets zeggen over de kosten die gemoeid zijn met de overname.

Volgens het Amerikaanse dagblad Los Angeles Times zei USRobotics-directeur Joseph J. Hartnett vorig jaar in een interview dat het bedrijf bij verkoop ongeveer 30 tot 50 miljoen dollar moest opbrengen.

Platinum Equity denkt dat het door nieuwe investeringen de positie van USRobotics kan versterken. De overname moet zorgen voor meer groei bij beide bedrijven. USRobotics en Platinum Equity blijven wel zelfstandige ondernemingen.

USRobotics was ooit een grote speler in de pc-communicatiewereld, maar heeft het sinds de komst van kabel, adsl en draadloze communicatie erg moeilijk. Het bedrijf maakte in 1995 de Palm Pilot. In 1997 kocht 3Com het bedrijf voor 6 miljard dollar. In 2000 verzelfstandigde 3Com USRobotics weer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-17T10:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.