Cell microprocessor verder ontleed

IBM, Sony en Toshiba hebben nieuwe details van de Cell microprocessor bekendgemaakt. Hiermee willen zij de evaluatie en het gebruik van de Cell-technologie verder stimuleren.

Het Cell-project startte met de formatie van het STI (Sony Group, Toshiba en IBM) Cell Design Center in Austin, Texas in maart 2001. De eerste technische specificaties werden in februari 2005 vrijgegeven op San Francisco's International Solid State Circuit Conference.

 

Door de gedetailleerde technische specificaties vrij te geven aan software-ontwikkelaars, bedrijfspartners, academische en onderzoeksorganisaties en mogelijke klanten, hopen de drie initiatiefnemers hun werk (het simuleren van op Cell gebaseerde applicaties) te kunnen voortzettten. Het doel is het instellen van een 'interesse- en innovatiegemeenschap' rondom Cell, waardoor geïnteresseerde partijen snel de Cell-technologie kunnen evalueren en inzetten.

 

De nieuw vrijgegeven specificaties zijn hier te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zou prettig zijn om eerst te vertellen wat een Cell microprocessor is

Beste redactie,

Advertenties horen bij gratis nieuwsvoorziening. Geen probleem. Die van Atos Origin die nu bij opstarten van een artikel wordt getoond en buiten de kaders over de artikel-tekst heen wordt gezet valt wat mij betreft in de categorie SPAM. Zeer hinderlijk.

Ik hoop dat dit een eenmalig experiment is, en dat u in de toekomst zult afzien van dergelijke storende en opdringerige technieken.

Hartelijke groeten,

Jacques van Hartingsveldt

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-25T10:16:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.