Apple neemt PowerPC-laptopchips af tot 2008

Apple heeft een afnamecontract gesloten met PowerPC-fabrikant Freescale dat loopt tot eind 2008. Deze overeenkomst met de verzelfstandigde Motorola-dochter loopt een jaar door na de geplande overstap naar Intel-processoren.

Het nieuwe contract kwam afgelopen week naar voren uit documenten die de Mac-maker heeft ingediend bij beursautoriteit SEC (Securities and Exchange Commission). Het contract is op 22 augustus getekend.

 

De af te nemen PowerPC-processoren zijn bestemd voor laptops en goedkope desktops. Opvallend genoeg wil Apple laatstgenoemde soort computers, zoals de Mac mini, als eerste overhevelen naar het Intel-platform. Het bedrijf heeft hiervoor een lang geheim gehouden x86-uitvoering van zijn besturingssysteem Mac OS X.

 

Apple gebruikt in zijn laptops (iBook én PowerBook) en goedkope desktops (Mac mini en eMac) G4-processoren van Freescale Semiconductor. De door IBM gefabriceerde G5 doet dienst in zwaardere desktopmachines; de PowerMac en met ingang van de huidige generatie ook de iMac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-29T12:42:00.000Z Jasper Bakker