Sun vormt opslagdivisie en benoemt hoofd

Sun Microsystems vormt een opslagdivisie om de eigen activiteiten op dat gebied te combineren met het overgenomen Storagetek. Het heeft opslaganalist Randy Kerns van The Evaluator Group aangesteld als hoofd van die divisie.

Kerns rapporteert direct aan uitvoerend vice-president Mark Canepa, die nu verantwoordelijk is voor de Network Storage Products-groep van Sun. De aangetrokken topman heeft in zijn loopbaan ervaring opgedaan bij onder meer IBM, Fujitsu, Tandem (overgenomen door Compaq, die weer is gekocht door HP) en Storagetek.

 

Verder doen er berichten de ronde dat Sun al zijn opslagactiviteiten wil scharen onder merknaam van het overgenomen bedrijf. De Storagetek-naam vervangt daarmee Suns StorEdge en zou ook komen op de zware opslagsystemen die Sun betrekt van Hitachi Data Systems (HDS).

 

Sun worstelt al geruime tijd met opslag. Het heeft afwisselende strategieën gehanteerd, maar boekte daarmee vooralsnog geen successen. Suns omzet uit schijfsystemen daalde in 2004 met 5 procent naar 1,2 miljard dollar vergeleken met 2003, meldt onderzoeksbureau IDC. De totale opslagmarkt groeide in die periode met 4 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-31T14:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.