Pda-verkoop zakt in maar de smartphone topt

Ondanks sterke verkoopscijfers voor de Treo smartphone zorgt de pda-business ervoor dat Palm over het laatste kwartaal de winst ziet afnemen.

De omzet voor de pda- en de smartphoneproducent stegen 25 procent tot 342,2 miljoen dollar, terwijl het nettowinst 7,1 procent daalde tot 18,2 miljoen dollar jaar op jaar.

De Palm Zire en Palm LifeDrive personal digital assistants (pda’s) slaagden er niet in om de klanten warm te maken, vooral in Europa en Azië. Het aantal verkochte handcomputertjes nam met 22 procent af.

Chief executive Ed Colligan Hower is 'tevreden' met de resultaten. Het bedrijf zag de verkoop van zijn Treo smartphone stijgen met 160 procent tot 470.000.

Palm kocht in het laatste kwartaal de rechten voor de Palm-merknaam van PalmSource, de maker van de Palm OS-software. Deze laatste is eerder deze maand aangekocht door Access.

Door de banden tussen beide bedrijven wat losser te laten, kan Palm verderdenken dan de Palm OS-systemen. De software wordt verweten maar weinig aantrekkelijk te zijn voor bedrijfsgebruikers die op zoek zijn naar een systeem dat ze gemakkelijk kunnen integreren in hun bestaande Windows-gestuurde computers.

Analisten zeggen dat Palm al werkt aan een versie van de Treo die ondersteund wordt door Windows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-23T12:18:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.