Dell lanceert dualcore Intel-processoren

Dell heeft servers en werkstations aangekondigd met dualcore Xeon-processoren van Intel. Die chipproducent heeft die nieuwe chips zelf nog niet aangekondigd.

Dells machines met die nieuwe, krachtige processoren verschijnen komende maand in uitvoeringen met twee sockets, die dan dus elk twee cores bevatten. Voor de servers betreft dit reguliere machines en bladeservers. In november volgen servers met vier sockets en dualcore-processoren, wat dan geen blades zullen zijn.

 

Naast deze nieuwe machines kondigt Dell ook verbeterde beheermogelijkheden aan voor zijn bladeservers. Dit betreft een KVM-switch die over IP functioneert en ook de grafische interface automatisch kan doorgeven (redirect). Dell benadrukt dat zijn beheerfunctionaliteit gewoon aansluit op reguliere, overkoepelende beheerpakketten. Dit omvat onder meer CA Unicenter, HP OpenView en IBM's Tivoli.

 

Verder lanceert de pc-producent een nieuwe consulting-dienst voor datacenters. Het betreft een assesment-service om datacenters geschikt te maken voor moderne servers die veel hitte afgeven en relatief dicht op elkaar zitten, zoals vooral bij bladeservers het geval is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-27T11:11:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.