RIM stopt Intel-chip in Blackberry

Research In Motion (RIM) gaat Intels ingebedde PxA9xx-processor, codenaam Hermon, gebruiken in zijn populaire Blackberry-smartphone. Dit maakten de bedrijven deze week bekend tijden de CTIA Wireless IT and Entertainment-conferentie in San Francisco.

RIM is de eerste fabrikant die bekendmaakt de Intel-chip in zijn apparaten te gebruiken. Volgens RIM co-CEO Mike Lazaridis gebruikt de nieuwe Blackberry de chip vooral voor de ontvangst van digitale signalen en voor het draaien van programma’s.

 

Ook zullen de nieuwe Blackberry’s EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution) ondersteunen. EDGE is een gsm-standaard die dient als een overstap naar 3G-wireless technologieën, zoals UMTS en W-CDMA. Hermon biedt ook ondersteuning voor UMTS.

Voor Intel is de aankondiging van RIM goed nieuws. De chipfabrikant probeert al enkele jaren voet aan grond te krijgen in de smartphone-markt. De eerste Blackberry’s met de Intel-processor komen aan het einde van dit jaar op de markt. De Hermon-processor wordt ook rond die tijd gelanceerd.

In maart van dit jaar liet RIM nog weten niet van plan te zijn de Blackberry-toestellen op EDGE te enten. Vice-president Dave Castell vertelde toen dat het bedrijf zweert bij de GPRS-norm. Castell zei toen dat GPRS voldoende bandbreedte biedt voor e-mailtoepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-29T11:43:00.000Z Rian van Heur