Fujitsu bouwt optische netwerken met Intel-laser

Fujitsu kiest de full-band regelbare laser van Intel voor zijn nieuwe-generatie regelbare transponders voor wereldwijde optische netwerksystemen.

Producenten van telecommunicatieapparatuur en carriers kunnen tot 20 procent besparing van de kosten voor voorraadbeheer realiseren door de inzet van regelbare lasers. Deze besparingen zijn mogelijk doordat producenten en carriers aanzienlijk minder onderdelen in voorraad nodig hebben voor vervanging bij defecten. Een full-band regelbare laser van Intel kan tot 80 single-band lasers vervangen.

Regelbare lasers bieden bovendien extra kostenbesparingen doordat ze de herconfiguratie van netwerken vereenvoudigen. Binnen bestaande netwerkarchitecturen is herconfiguratie voor het verkleinen of vergroten van de bandbreedte voor klanten een kostbaar en tijdrovend handmatig proces. Met regelbare lasers kunnen golflengtes op afstand gewijzigd worden, waardoor carriers sneller kunnen inspelen op real-time bandbreedte-eisen van klanten. En dit alles tegen lagere kosten.

‘De full-band regelbare laser van Intel is uniek doordat hij geen gebruik maakt van bewegende onderdelen, wat resulteert in betere prestaties met een hogere betrouwbaarheid,’ zegt Gary Wiseman, general manager bij de Optical Platform Division van Intel. ‘Fujitsu is een early adopter van onze regelbare laser en we zien al een sterke groei van andere toepassingen van deze Intel-laser in de markt.’

‘De keuze van Fujitsu voor de regelbare laser van Intel is gebaseerd op de hoogwaardige prestaties, bewezen betrouwbaarheid en de stabiele leveringscapaciteit,’ aldus Nabuhide Yamguchi, president van de Optical Components Unit van Fujitsu Limited. ‘Onze full-band regelbare transponder is zeer competitief, omdat deze bestaat uit de Fujitsu in-house lithium niobate modulator en de regelbare laser van Intel. Fujitsu gaat deze full-band regelbare transponder wereldwijd leveren aan producenten van optische systemen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-30T12:12:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.