Intel onthult vanmiddag dualcore Xeons

Intel onthult vanmiddag de langverwachte dualcore-uitvoeringen van zijn server- en workstationprocessor Xeon. Het wil daarmee een hoger prestatieniveau tegen een (relatief) lager energieverbruik bieden. Concurrent AMD voert al geruime tijd dualcore-chips.

AMD lanceerde zijn processoren met twee verwerkingskernen in april dit jaar. Het bedrijf heeft daarnaa recente groei te danken van zijn aandeel in de servermarkt. Dat steeg voor de Amerikaanse markt van 5,6 procent in het eerste kwartaal naar 7,4 procent in het tweede kwartaal dit jaar, aldus onderzoeksbureau IDC.

 

Intel heeft dualcore al wel uitgebracht voor desktop-processoren. Ingenieurs van de chipproducent hebben later toegegeven dat die eerste exemplaren een snel geproduceerde noodoplossing was en niet bepaald een efficiënt ontwerp.

 

Dat moet geheel anders zijn voor de nu komende dualcore Xeons. Serverfabrikant HP spreekt informeel al van een prestatiewinst van 30 tot 50 procent. Concurrent Dell zei vorige week al tegen Computable een prestatieverbetering van 50 procent te zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-10T13:14:00.000Z Jasper Bakker