Cisco onthult beveiliging in switches en wifi

Dit artikel delen:

Cisco onthult vandaag zijn netwwerkapparatuur voorzien van ingebouwde beveiliging. Het betreft tegenmaatregelen voor malware als virussen, wormen en spyware.

De producent van netwerkapparatuur levert al dergelijke beveiligingssoftware voor zijn routers, maar doet dat nu ook voor switches en wireless routers. De router-bescherming functioneert voor de connectie met de buitenwereld, al dan niet eigen werknemers op lokatie. De nieuwe beschermingslaag functioneert voor de interne wereld. Daarmee valt dus ook besmetting door een binnengedragen laptop in te dammen of te voorkomen.

 

De nieuwe beveiliging komt in de vorm van uitbreidingen op Cisco's Network Admission Control (NAC). Dat raamwerk biedt ook de mogelijkheid systemen, al dan niet nieuw op het netwerk, in quarantaine te plaatsen. Dat hoeft niet pas te gebeuren bij een besmetting, maar kan ook daarvóór indien de 'gezondheidskeuring' het ontbreken van patches waarneemt. Cisco concurreert hiermee met leveranciers, soms ook partners, als Microsoft, Symantec, Check Point Software en Juniper Networks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-18T16:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.