Aantal geleverde pc's stijgt nog steeds

Het aantal geleverde pc's is het derde kwartaal van 2005 gestegen naar 55 miljoen. Dit is een stijging van 17,2 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, meldt onderzoeksbureau Gartner.

“De grote groei komt vooral door lagere prijzen en veranderingen in het derde kwartaal”, zegt vice-president Charles Smulders van Gartner. Volgens hem zorgen deze factoren voor een snellere verkoop van nieuwe pc’s en een snellere verandering van activiteiten. Een voorbeeld geeft hij met de vraag naar meer mobiele pc’s.

In de EMEA-regio groeide het aantal geleverde pc’s met 14,8 procent. “In de eerste helft van het jaar zagen we dat lage prijzen zorgden voor de grote groei. Nu zijn de kosten van de pc-componenten gedaald, wat zorgt voor lagere pc-prijzen. Dit zorgde dat nieuwe gebruikers eerder een nieuwe pc en anderen eerder een vervangende pc hebben gekocht”, zegt EMEA-analist voor Gartner Ranjit Atwal.

In de Verenigde Staten steeg het aantal geleverde pc’s met 11,9 procent. Volgens Gartner komt dit vooral door de levering van pc’s die gebruikt worden voor studie.

Dell levert nog steeds de meeste pc’s, maar voor het eerst is de procentuele groei van het aantal geleverde Dell pc’s even groot als het totaal aantal geleverde pc’s, namelijk 17,6 procent. Eerder was de groei van het aantal geleverde Dell pc’s altijd veel groter dan het totale aantal. Hewlett-Packard volgt op een tweede plaats. Lenovo, Acer en Fujitsu/Fujitsu Siemens staan respectievelijk op drie, vier en vijf.

In de EMEA-regio verkocht HP de meeste pc’s, gevolgd door Dell, Acer, Fujitsu/Fujitsu-Siemens en Lenovo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-19T17:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.