BBC dagen zonder hun geliefde Blackberry

Ruim driehonderd managers van de Britse omroep BBC moesten het aan het einde van vorige week even zonder hun geliefde Blackberry doen. De BBC zette de Blackberry Enterprise Server op non-actief nadat was gebleken dat delen van sommige mails naar de verkeerde personen werden gepushed.

Volgens Research in Motion die zowel de Blackberry produceert als de Blackberry Enterprise Server levert, is nog niet duidelijk waar het probleem ligt en of alleen de Britse staatsomroep last heeft van deze storing. RIM meent dat de storing een gevolg is van een kleine bug in versie 4.02 van de serverssoftware. Eerdere of latere versies hebben hier geen last van.

 

De bug doet zich alleen voor bij een zeldzame samenloop van omstandigheden waar de Enterprise Server niet compenseert voor een fout in de geheugenallocatie die door de mailserver wordt gegenereerd. Gebruikers van 4.02 kunnen een patch installeren of overstappen op 4.03 aldus RIM. Voor zover bekend zijn de managers van de BBC de enige die last hebben gehad van deze bug.

Volgens de BBC zijn de delen van e-mails niet buiten de firewall gekomen en zijn er berichten buiten de organisatie weggelekt. Volgens The Guardian had de fout als resultaat dat BBC-managers direct hun uitgaande post gingen controleren op misschien minder aardige berichten over andere collega’s. Vanaf begin volgend jaar kan de Blackberry Enterprise Server niet alleen worden ingezet voor de Blackberry. Ook de Treo 650 van Palm zal gepushte mail via de server kunnen ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-31T08:54:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.