Juniper huurt Black Hat-hacker Cisco in

Juniper Networks heeft Michael Lynn, bekend van de onthulling van beveiligingsgaten in Cisco's routerbesturingssysteem, aangenomen. Juniper, die een concurrent is van Cisco, wil niet onthullen wat Lynns nieuwe baan inhoudt.

De Amerikaanse beveiligingsonderzoeker was tot afgelopen zomer in dienst bij ISS (Internet Security Systems). Hij ontdekte daar een beveiligingsgat in Cisco's IOS (Internet Operating System) én een methode om daar misbruik van te maken (exploit).

 

Nadat Cisco en ISS probeerden te verhinderen dat hij over zijn ontdekkingen sprak op hackersbijeenkomst Black Hat, nam hij ontslag. Aan het einde van zijn presentatie op die conferentie toonde hij op het grote scherm zijn cv met de droge mededeling dat hij een baan zoekt. Die heeft hij nu dus gevonden bij Juniper. Overigens heeft Lynn een schikking getroffen met Cisco waarin is vastgelegd dat hij zijn omstreden kennis niet mag openbaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-08T08:59:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.