'Lekkende' moederborden breder uitgemeten

De lekkage van condensators op bepaalde moederborden blijkt een breder probleem dan eerst werd aangenomen. Het wordt nu dan ook breed uitgemeten in de media. Dit probleem, met als oorzaak de chemische samenstelling van het condensator-materiaal, speelt al enige tijd.

Nieuwssite ZDNet meldt nu dat er in computers van verschillende fabrikanten lekke condensators zitten. Dell heeft inmiddels bevestigd dat het 300 miljoen dollar opzij legt om moederborden met lekke condensators te vervangen in sommige modellen van zijn Optiplex-serie. De moederborden zijn gefabriceerd in de periode tussen april 2003 en maart 2004.

Pc-fabrikanten als Hewlett-Packard en Apple hebben hetzelfde probleem. HP is de enige die wil zeggen wie de maker is van de lekke condensators. Het betreft het Japanse Nichicon, dat al 50 jaar condensators maakt. Het bedrijf heeft een goede reputatie op dat gebied; er waren eerder nog nooit problemen met condensators van Nichicon, meldt HP en websites.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Enige tijd ??
voor 3 jaar terug is een pc met dergelijke Ctjes bijna ontploft in mijn gezicht toen ik bezig was met werkzamheden.

dus enige tijd, is een understeatment.

Ik hoor van steeds meer mensen om mij heen dat er veel moederborden kapot gaan. Drie weken geleden heeft mijn MSI (6309) moederbord de geest gegeven. Op de condensatoren staat Chhsi als leverancier. Het is toch onvoorstelbaar dat een apparaat waar ik 5 jaar gelden fl. 4400,- voor heb betaald ermee stopt. Er is ook geen garantie meer. De condensatoren zijn ook niet los te krijgen.
Een kwestie van verkeerd ontwerp of verkeerde componenten. Volgens mij heeft het streven om ruimtewinst te krijgen op het moederbord geleid tot te kleine condensatoren. Het zijn nl. 2700uF C's met een kleine diameter.
Wat doen we eraan als consument???

Ik wil even reageren op deze reacties.
Wij hebben vele pc's met MSI moederborden, en ook in deze serie zijn er veel die ontplofte condensators hebben of lekkende. Veel lastiger is dat er rare foutmeldingen kwamen.
Wij hebben zelf veel van deze condensators vervangen, die zijn gewoon te verkrijgen.
Soms hadden we mobo's met 10 bolle condensators.
Zie foto op mijn forum http://forum.nixniet.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-11T11:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.