Serveromzet groeide weer afgelopen kwartaal

De omzet van servers groeide het afgelopen kwartaal naar 12,5 miljard dollar. Dat is een jaar-op-jaar-stijging van 8,1 procent, meldt onderzoekbureau IDC.

Volgens IDC laat de groei zien dat eind-gebruikers de serverinfrastructuur een belangrijke it-investering vinden. Het aantal geleverde servers groeide vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 11,3 procent. Het aantal geleverde linuxservers steeg met 20,5 procent. Het aantal geleverde servers met Windowssoftware steeg met 15,3 procent. De servers met Unix doen het minder goed. Het aantal geleverde servers daalde met 13,7 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

IBM haalt de meeste omzet uit servers. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 32,3 procent. Hp staat op een tweede plek met een marktaandeel van 27,8 procent. Hp leverde wel de meeste servers. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 28,8 procent. Dell volgt daarna, met een marktaandeel van 23,9 procent.

De omzet van de x-86 servers was het afgelopen kwartaal 6,3 miljard. Dat is een stijging van 16 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De x86-64 server heeft in dit segment het grootste aandeel van 69 procent. De omzet van de x86-63 server daalde met 60,7 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-25T09:06:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.