Blackberry in VS misschien van de markt

Een Amerikaanse rechter heeft de maker van de Blackberry, Research in Motion (RIM) op de vinger getikt vanwege de schikking die het in 2002 sloot met NTP. Volgens de rechter is de schikking tussen de bedrijven niet rechtsgeldig.

RIM en NTP schikten in 2003, nadat de rechter NTP in het gelijk had gesteld. RIM zou inbreuk maken op een aantal patenten waar NTP de rechten over heeft. RIM betaalde NTP 450 miljoen dollar. De rechter verbood de verkoop van de Blackberry. RIM ging in hoger beroep en omzeilde zo het verbod voorlopig.

NTP heeft een rechter van een lagere rechtbank in Virginia gevraagd om een eerdere uitspraak te doen. RIM probeerde dit weer te voorkomen en stapte naar de Hoge Raad. Het vonnis zou zo uitgesteld worden, totdat de Hoge Raad een besluit nam. Maar de rechtbank weigerde op het besluit van de Hoge Raad te wachten en oordeelde dat beiden partijen opnieuw om de tafel moeten gaan zitten. Hierdoor komt het verbod op de Blackberry in de Verenigde Staten dichterbij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-01T13:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.