2getthere sluit pretpark-pact voor autonoom vervoer

Parkshuttle van 2getthere in Capelle aan den IJssel.

De Utrechtse specialist in oplossingen voor autonoom vervoer, 2getthere, heeft een langdurige samenwerking gesloten met de entertainment-tak van technisch dienstverlener Oceaneering uit de VS. De bedrijven gaan samen autonome transportsystemen ontwikkelen voor pretparken en attracties.

Door de samenwerking koppelt Oceaneering zijn engineering-, productie- en marktkennis met 2getthere's kennis van systemen voor automatisch vervoer, ontwerp, navigatie en kennis van software voor verkeersbeheer.

Het bedrijf uit Houston werkte al op projectbasis samen met 2getthere. Nu de samenwewerking officieel is beklonken gaat 2getthere bijvoorbeeld aan de slag met oplossingen voor zelfrijdend vervoer van de parkeerplaats naar de ingang van een pretpark.

2getthere en Oceaneering werkten sinds 2004 geregeld samen aan verschillende projecten voor autonoom vervoer in de VS. Maar die concepten werden tot nu toe nooit uitgewerkt. Door de samenwerking rondom pretparken en attracties te formaliseren krijgt 2getthere toegang tot een wereldwijd netwerk van attractieparken zoals SeaWorld en SixFlags. 

Sillicon valley

Het Utrechtse bedrijf opende begin 2017 een kantoor in Sillicon Valley om vanaf Amerikaanse bodem de activiteiten in de VS uit te breiden. Het bedrijf hoopt op jaarbasis 150 tot driehonderd miljoen dollar te verdienen met de verkoop van mobiliteitsoplossingen in de VS.

2getthere profileert zich als specialist in de ontwikkeling van voertuigsoftware, verkeersregelsystemen en overkoepelende software om een vloot aan te sturen. Ook het softwarematig integreren van verschillende sensoren is een hoofdactiviteit.

In Nederland rijden de zelfrijdende voertuigen van 2getthere op bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel. Sinds 1997 levert 2getthere oplossingen voor autonoom vervoer aan Schiphol. In Azië en het Midden-Oosten worden 2getthere's mobiliteitsoplossingen zoals autonoom rijdende taxi’s en minibussen ook ingezet binnen de stedelijke infrastructuur. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-01T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.