Managed hosting door True

Yotta betreedt NL-markt met smart city-software

 

smart city

De Britse leverancier van software voor infrastructureel asset management Yotta wil de Nederlandse markt veroveren met het connected asset management-platform Alloy voor (lokale) overheden en asset-managers. Deze cloud-oplossing maakt het volgens het bedrijf eenvoudiger grote hoeveelheden data te beheren en hiermee de basis te leggen voor smart cities, IoT en verbeterde connectiviteit.

Met op servers gebaseerde kaarttechnologie omarmt Alloy volgens Yotta het groeiend aantal via sensoren verbonden assets en IoT. Gebruikers kunnen data van assets opvragen en gebruiken voor verbeterde besluitvorming. Het cloud-platform wordt as-a-service aangeboden. 

Yotta is een leverancier van softwareoplossingen en diensten die (lokale) overheden en asset-managers in staat stelt infrastructuur ingrijpend te verbeteren. Het bedrijf claimt ruim tweehonderd klanten te hebben, waaronder Britse gemeenten, servicepartners en onderhoudsaannemers. 

Smart cities

Computable bezocht onlangs het Smart City Expo World Congres in Barcelona. Hieruit bleek dat een aantal gemeenten zich al buigt over zo’n smart city. Daarvoor zijn zogeheten living labs ingericht, een regio waar slimme oplossingen in de praktijk worden getest. Soms gebeurt dit in één enkele stad, soms gaat het om een samenwerking tussen meerdere gemeenten zoals bij het Programma Nationaal Smart City Living Lab. Eindhoven en Amsterdam zijn hierin de voortrekkers, blijkt uit onze analyse.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6269760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×