Oracle biedt kant-en-klare blockchain-toepassingen

Binnenkort kunnen organisaties eenvoudig blockchain-applicaties inzetten vanuit de Oracle cloudomgeving. Het bedrijf stelt diverse kant-en-klare SaaS-toepassingen beschikbaar in de zogeheten Blockchain Application Cloud (BAC). Dat werd bekendgemaakt op het event Oracle Open World.

Oracle BAC is onderdeel van de Blockchain Cloud Service en koppelt met Oracle’s andere cloudomgevingen, zoals die voor supply chain management (scm) en enterprise resource planning (erp). Vooralsnog zullen vooral organisaties die Oracle gebruiken bij de planning van hun bevoorradingsketens, profiteren van de Oracle’s beschikbare blockchain-toepassingen.

Bevoorradingsketens genereren een immense hoeveelheid data en dagelijks duizenden transacties die moeten worden gevalideerd en bevestigd. De blockchain stelt organisaties in staat om producten door de gehele supply chain heen te volgen. Dit vergroot het vertrouwen in zakelijke transacties, verbetert de monitoring van zelfs complexe toeleveringstrajecten, versnelt de levering van producten en contracten en vergroot de tevredenheid bij klanten.

Track-and-trace

De kant-en-klare blockchain-toepassingen die vanuit de Oracle Cloud beschikbaar zijn, variëren van intelligente track-and-trace en het beheer van product- en serienummers tot het beheer van temperatuurgevoelige leveranties tot geautomatiseerde monitoring van productgebruik en bijbehorende garanties.

Blockchain-technologie heeft volop de aandacht bij Oracle. In het najaar van 2017 lanceerde het concern de Oracle Blockchain Cloud Service, als onderdeel van het Oracle Cloud Platform. De Blockchain Cloud Service stelt organisaties in staat om een blockchain-netwerk en applicaties te ontwikkelen en de bijbehorende netwerkinfrastructuur door Oracle in de cloud te laten beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

An Australian government agency given AU$700,000 (just shy of US$500,000 or £380,000) to research applications of the blockchain has delivered its answer: don't bother. Anything you want to do with blockchain, you can already do better with existing technology.

https://www.theregister.co.uk/2018/10/24/oz_spent_700k_to_decide_that_blockchain_isnt_worth_the_hype/

Hype. Wanneer worden we wakker?

Voor degenen die niet weten hoe Oracle normaliter met dit soort zaken werkt. Larry heeft weer eens een idee en spoort zijn managers aan om dat idee uit te werken. Oftewel er worden honderden personen op het uitwerken van dat idee gezet waarbij het niet uit maakt hoe als het eindproduct maar voor de deadline klaar is. Oftewel het totaal is een afgeraffeld product dat in theorie werkt maar in de praktijk alleen in hele specifieke gevallen toepasbaar is maar in 99 procent van de gevallen totaal niet aansluit bij wat de klanten nou werkelijk willen. Als die zich toch om laten praten door Oracle is er dus een klein leger aan Oracle consultants nodig om alsnog het nieuwe pakket aan de praat te krijgen met allerlei kunstgrepen die nog viezer zijn dan het afgeraffelde pakket zelf. Laat dat laatste nou het grootste verdienmodel van Oracle zijn. (Was ooit een van hen, vandaar.)

Dus bij deze. Petje af voor hun inzicht in de markt die naadloos aansluit bij wat de industrie nodig heeft. Topproduct van Oracle!

@Frank,

ik vind de hype rond blockchain ook overtrokken, maar ik vind wel dat je bij de feiten moet blijven. Een paragraaf na jouw quote:
"He added that "without standardisation, there is the challenge of blockchain becoming a little fragmented", and genuine opportunities to use the technology will have to wait until useful standards are in place."

Dus ze hebben het nog niet helemaal afgeschreven zoals jij suggereert.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-24T15:10:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.