Industry 4.0 goed voor 310 miljard dollar in 2023

Over vijf jaar zullen investeringen in IoT-oplossingen en -technologieën voor Industry 4.0 goed zijn voor 310 miljard dollar. Dat berekende het Duitse marktonderzoeksbureau IoT Analytics, zo schrijft IoTjournaal.

Vorig jaar waren investeringen om machines en fabrieken slimmer te maken goed voor ‘maar’ 47 miljard dollar, aldus IoT Analytics bij IoTjournaal. Voor dit jaar zou dat bedrag naar 64 miljard dollar stijgen.

Het rapport maakt een onderscheid tussen zogenoemde ‘bouwstenen’ voor de slimme maakindustrie (IoT-hardware, IoT-connectiviteit, cloud platformen, data analytics, applicaties, cybersecurity en systeemintegratie) en ondersteunende technologieën zoals 3D-printing, zelfrijdende voertuigen, samenwerkende robots en AR en VR. De ondersteunende diensten nemen tegen 2023 een investeringsbedrag van een kleine zestig miljard dollar voor hun rekening, de rest is voor de ‘bouwstenen’.

Voor de snelle opkomst en ondersteuning van IoT ziet het zes grote technologische hefbomen: de opkomst van mobiele apparaten, de dalende kost van hardware als sensoren, de dalende kost van bandbreedte, de dalende kost van dataverwerking, de kleinere afmetingen van hardware en de doorbraak van big data-tools en -infrastructuur.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-24T14:41:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.