Advent legt voor 1,9 miljard hand op ForeScout

De Amerikaanse investeerder Advent betaalt samen met Crosspoint Capital Partners 1,9 miljard dollar voor ForeScout. Deze Amerikaanse specialist in beveiliging van internet-of-things (iot)-toepassingen kocht in 2018 nog de Eindhovense ict-beveiliger SecurityMatters voor 113 miljoen dollar.

Advent is een grote it-investeerder en in Nederland bekend als eigenaar van bedrijfssoftwareleverancier Unit4. Crosspoint Capital Partners is een kapitaalverschaffer gespecialiseerd in cybersecurity. Samen halen ze ForeScout later dit jaar na afronding van de verkoop van de beurs en gaan ze investeren in de verdere productontwikkeling en uitbouw van het bedrijf.

De verwachting is dat de komende tijd iot-beveiliging een hoge vlucht gaat nemen en dat de it- en de ot (operationele technologie/industriële automatisering) nog meer naar elkaar toe groeit. Om dat te beveiligen, zijn geavanceerde beveiligingstoepassingen nodig, zoals ForeScout pretendeert te leveren.

Overname

ForeScout kocht zelf hiervoor in november 2018 de Nederlandse ict-beveiligingsspecialist SecurtyMatters. Met deze overname wilde het bedrijf de mogelijkheden en beveiligingstoepassingen voor ot en andere industriële diensten uitbreiden. Met de twee nieuwe investeerders aan boord zegt ForeScout dat verdere geografische expansie in Europa een van de doelen is.

Michael DeCesare blijft de topman van ForeScout, dat kantoor houdt in San Jose, Californië. Het iot-bedrijf behaalde in 2019 een omzet van 336,8 miljoen dollar (2018: 297,7 miljoen dollar). Maar het zag ook het verlies oplopen van 74,8 miljoen in 2018 tot 118,5 miljoen dollar in 2019 en heeft dus kapitaal nodig om verder te kunnen investeren in het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-12T09:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.