Finse Etteplan koopt technisch automatiseerder Tegema

De Finse technisch automatiseerder Etteplan neemt Tegema over. Dit is een productiesysteemintegrator uit Eindhoven, gespecialiseerd in op maat gemaakte precisiemechanica en mechatronica. De overname is een nieuwe stap in de internationale groei van Etteplan plus het begin van een engineering services-tak in Nederland.

Tegema, opgericht in 1976, levert productieoplossingen, productiecellen en apparatuur aan klanten op het gebied van halfgeleiders, elektronica, mobiliteit, fotonica en medische toepassingen. Het bedrijf combineert deze kennis met de laatste technologie op het gebied van robotica, software en assemblagetechnologie. Er werken honderd man, verspreid over kantoren in Eindhoven en Arnhem. De omzet ligt op zo'n elf miljoen euro.

Etteplan is al in Nederland actief op het gebied van technische documentatie. In 2012 nam het bedrijf hiervoor Tedopres over en in 2019 Triview Technical Communication. Met Tegema erbij wil Etteplan beter inspelen op de door industrie 4.0 aangejaagde vraag naar op maat gemaakte en intelligentere productie-oplossingen.   

Etteplan levert oplossingen voor industriële omgevingen en technische documentatie. In 2019 behaalde het omzet van 263 miljoen euro. Het streven is om in 2024 meer dan de helft van de inkomsten buiten Finland te genereren. Het bedrijf telt meer dan 3400 werknemers in Finland (met hoofdkantoor in Espoo), Zweden, Nederland, Duitsland, Polen en China. Etteplan staat genoteerd op de Finse aandelenbeurs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-10T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.