Slim veiligheidsvest wint 5G Student Battle

Een slim veiligheidsvest voor politieagenten is het winnende idee van de 5G Student Battle. De finale van deze competitie voor studententeams werd vandaag in Groningen gehouden. Het winnende team bedacht een slim veiligheidsvest met sensoren en camera’s die de veiligheid van agenten op straat moet verbeteren. Het vest heeft ook camera’s en sensoren op de achterkant, die functioneren als een extra paar ogen.

'Dit idee is wereldwijd toepasbaar en het zou een doorbraak kunnen betekenen voor het oplossen van een maatschappelijk probleem, met behulp van 5G', aldus Wim van de Pol, voorzitter van de vakjury en bestuurslid van ROC Noorderpoort. Het studententeam voerde deze opdracht uit voor het Innovatiehuis Politie Noord-Nederland.

Organisator van de wedstrijd die online werd uitgezonden, was 5Groningen, een initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Alfa-college. 

Het team 5G en Sport ontving de meeste publieksstemmen voor hun slimme systeem om het aantal personen in een (sport)ruimte te monitoren en te voorspellen wanneer deze ruimte in de toekomst vol is. Het team 5G and Mobility had de beste iot-oplossing. Dit team bedacht een manier om met behulp van sensoren op de bussen van Arriva en het 5G-netwerk de kwaliteit van de weg en de condities van de omgeving in kaart te brengen.

Peter Rake, programmamanager bij 5Groningen, wijst op het bijzondere karakter van dit evenement. Het unieke is dat de studenten samenwerken in breed samengestelde teams: mbo’ers, hbo’ers en universitaire studenten zitten bij elkaar in een team. En dat werkt!”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-15T21:42:00.000Z Alfred Monterie