Mindtree neemt NxT over voor Industry 4.0-kennis

De van oorsprong Indiase it-integrator Mindtree heeft een overnameovereenkomst getekend met NxT, een dochter van het eveneens Indiase Larsen & Toubro. NxT bouwt een cloudgebaseerd iot- en ai-platform voor Industry 4.0-toepassingen.

NxT is binnen de Larsen & Toubro een soort startup die zich bezighoudt met iot, ai, virtual reality security en dit binnen het domein van digitalisering van productiemachines en complete fabrieken. Opmerkelijk: L&T heeft zelf een aandeel van meer dan 61 procent in Mindtree. 

Mindtree wil met de overname meer schaal kunnen opbouwen en klanten een breder aanbod en flexibiliteit bieden. Dat is belangrijk om te beantwoorden aan de groeiende eisen rond end-to-end-digitalisatie van zijn klanten, stelt het bedrijf. Mindtree wil bijvoorbeeld de kennis van NxT over sensoren en telemetriegegevens combineren met zijn eigen expertise rond data-analyse. 

‘Industriële en productiebedrijven beginnen digitale technologieën over de hele waardeketen toe te passen, maar hebben een partner nodig met expertise om strategisch de punten te verbinden en zakelijke waarde te genereren uit hun gegevens’, zegt Mindtree-ceo Debashis Chatterjee.  

Hoeveel Mindtree betaalt voor de overname van NxT, is niet bekendgemaakt. Lokale media spreken van iets meer dan 22 miljoen euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-21T09:46:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.