KPN verglaast en 5G't haventerrein Moerdijk

Havengebied Moerdijk

Havenbedrijf Moerdijk (Port of Moerdijk) en KPN bouwen aan een zakelijk glasvezel- en 5G-netwerk. Binnen nu en een aantal jaren is het haven- en industrieterrein Moerdijk, inclusief het aan te leggen Logistiek en Industrial Park, voorzien van een nieuwe mobiele- en glasvezelinfrastructuur. Volgens KPN is het een primeur dat een heel gebied zowel glasvezel als 5G kent.

Port of Moerdijk is de vierde en meest inlands gelegen zeehaven van Nederland. Het haven- en industrieterrein in Moerdijk had al een glasvezelnetwerk voor kantoren. KPN gaat dit nu uitbreiden en aanleggen in het nog te ontwikkelen Logistiek- en Industrial Park. Daarnaast plaatst het telecomconcern mobiele masten voor een 5G-netwerk. Beide partijen zijn een twintigjarige samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

Volgens het Havenbedrijf Moerdijk ontstaan er door deze investering in de infrastructuur voor mobiel telecom- en dataverkeer nieuwe digitale mogelijkheden voor de bedrijven die van dit netwerk gebruik maken. Denk aan toepassingen zoals autonoom rijdende voertuigen (agv: automated guided vehicle), autonome robots, augmented reality-oplossingen en drone-inspecties. De investering is bovendien noodzakelijk omdat het cameranetwerk op het haven- en industrieterrein wordt vernieuwd en voorzien van slimme camerabeveiliging. Hiervoor is uitbreiding van het glasvezelnetwerk noodzakelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-25T11:21:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.