PhotonFirst krijgt 11 miljoen euro groeigeld

Dit artikel delen:

PhotonFirst, leverancier van geïntegreerde fotonische meetsystemen, haalt elf miljoen euro aan groeifinanciering op. Voor de scale-up uit Alkmaar is dit een belangrijke stap op weg naar een beursgang in 2025.

Het fotonica-bedrijf gebruikt het geld grotendeels voor de ontwikkeling van volgende-generatieproducten. Ook wordt de wereldwijde commerciële organisatie uitgebreid. 

PhotonFirst, naar eigen zeggen wereldwijd koploper in geïntegreerde fotonica voor meetoplossingen, verwacht over vier jaar zo’n honderd miljoen euro omzet te halen. Specialiteit is het meten van temperatuur, rek, druk en vormen met behulp van licht. Daartoe worden  glasvezel-sensoren gecombineerd met ‘interrogator’-systemen op basis van fotonica. De afnemers zitten inde medische industrie, energiesector, mobiliteit en luchtvaart.

De nieuwe financiering komt van grootaandeelhouder Active Capital Group en nieuwe investeerder PhotonDelta. Ook de beide directeuren Daan Kersten (ceo) en Ilko Bosman (cfo) investeren mee. Verder is participatie mogelijk via een personeelsprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-07T09:52:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.