Microsoft herziet IE in reactie op patentenzaak Eolas

Dit artikel delen:

Microsoft verandert de manier waarop zijn webbrowser Internet Explorer omgaat met sites met ActiveX-controls. Deze technologie maakt het mogelijk om interactieve programma's in webpagina's te voegen.

Afgelopen vrijdag stelde Microsoft haar partners en ontwikkelaars van de veranderingen op de hoogte. De veranderingen zullen in alle toekomstige versies van Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 worden doorgevoerd.

De veranderingen volgen op een aankondiging van Microsoft twee jaar eerder. Eolas stapte toen naar de rechter omdat Microsoft met Internet Explorer een patent van Eolas zou schenden. Microsoft kondigde toen al aan dat deze rechtszaak een aantal veranderingen in IE tot gevolg zou kunnen hebben. In 2003 won Eolas de eerste ronde, waarbij Microsoft ruim een half miljard dollar schadevergoeding moest betalen. In het hoger beroep heeft Microsoft begin dit jaar echter weer gelijk gekregen.

De rechtszaak moet nu opnieuw beginnen, omdat de beroepsrechter de hele zaak nietig verklaarde. Eolas is inmiddels wel gesterkt door het Amerikaans octrooibureau, dat eind september oordeelde dat het omstreden patent waar Eolas recht op zegt te hebben wel degelijk geldig is. Microsoft zei eerder het octrooi niet geldig te achten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-05T13:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.