10 Procent domeinnaamregistraties klopt niet

Dit artikel delen:

Meer dan 8 procent van alle internetdomeinnamen zijn geregistreerd met verkeerde of niet complete informatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse regering naar de invloed van valse websites.

Uit het onderzoek van de Amerikaanse General Accountability Office (GAO) blijkt dat 2,31 miljoen domeinnamen, of 5,14 procent van alle domeinnamen, zijn geregistreerd met “bedoelde en duidelijk valse informatie”. Bij meer dan 1,6 miljoen domeinregistraties, of 3,6 procent, wordt niet alle informatie, maar die wel verplicht is, ingevuld.

Volgens republikein Lamar Smith is de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) niet in staat om de verkeerde informatie eruit te selecteren. “Bij verkopers die zich niet helemaal willen identificeren is de kans groot dat ze zich met verkeerde zaken bezig houden”, zegt Smith.

Woordvoerder Ben Geerlings van Stichting Internet Domein Registratie Nederland (SIDN) lijkt niet te schrikken van het onderzoek. “Misschien is niet alle informatie over een registratie zuiver”, zegt Geerlings. Zo kan het dat de registratie van iemand die verhuisd is niet meer klopt. “We gaan er niet met een vergrootglas overheen. We gaan ervan uit dat de deelnemer de informatie van de registrant controleert. Maar er wordt wel steeksproefgewijs gecontroleerd.”, zegt Geerlings.

Een nl.-domeinnaam wordt aangevraagd bij een internetprovider of hostingprovider, de zogenaamde deelnemer. Deze moet de gegevens controleren en verstuurt de aanvraag dan weer door naar SIDN, die de domeinnaam registreert. Mocht de domeinnaamregistratie niet kloppen, dan wordt de registrant gevraagd de gegevens in orde te maken. Mocht hij of zij dat niet doen, dan wordt de domeinnaam ‘doorgestreept’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-09T11:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.