Microsoft en Google schikken over Chinese expert

Dit artikel delen:

Microsoft en Google hebben net voor Kerstmis een schikking getroffen over de Chinese werknemer die overstapte van de Windows-producent naar de zoekmachine. De werkgeverswissel van zoekexpert Lee Kai-Fu werd al vijf maanden betwist.

De twee bedrijven hebben de zaak nu in de minne geschikt, maar onthullen niet onder welke voorwaarden of met eventuele vergoedingen dit gebeurt. Voormalig Microsoft vice-president Lee stapte in juli op bij de Chinese vestiging van het Amerikaanse bedrijf om in dienst te treden bij Google.

 

Microsoft spande vervolgens een rechtszaak aan omdat Lee's arbeidscontract een concurrentiebeding bevatte wat hij met zijn overstap zou schenden. Daarnaast zou Lee vlak voor zijn overstap vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld aan Google. Dat zoekbedrijf kwam met een tegenaanklacht. Het beding zou te vaag en daarmee te breed toepasbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-29T15:52:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.