Rabo gaat van start met digitale acceptgiro

Dit artikel delen:

Klanten van de Rabobank kunnen digitale nota's en digitale acceptgiro's ontvangen via internetbankieren. Rabobank zegt hiermee de eerste bank te zijn die deze toepassing introduceert onder de naam Rabo NotaBox.

Met de digitale nota kunnen bedrijven hun elektronische betaalpost afleveren bij de digitale brievenbus van nu alleen nog TPG Post. Deze brievenbus wordt gekoppeld aan het internetbankierpakket, draaiend op het mainframe van de Rabobank. De klant ontvangt de digitale acceptgiro's en nota's vervolgens in de Rabo NotaBox en kan met een paar muisklikken de betaling on-line voldoen.

 

De verwachting is dat dit jaar enkele procenten van het totale aantal van 200 miljoen verstuurde acceptgiro's niet meer fysiek, maar als digitale nota worden verstuurd en dat dit percentage in de komende jaren tot 50% groeit.

Bedrijven die vanaf heden voor hun klanten digitale nota's via TPG Post aan de Rabo NotaBox gaan aanbieden zijn Neckermann Shopping, Casema, Quelle, SVHW, Multikabel, Kesteren Medical Factoring en PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland. Daar komen op korte termijn Agis Zorgverzekeringen, Vpro, IZZ, VGZ Zorgverzekering, Univé Verzekeringen, Sanoma en SIZ bij.

 

Ook banken als ABN Amro en Postbank zijn bezig met de digitale nota. Samen met de Rabobank wordt een standaard voor de digitale nota opgzet. "We hoeven alleen nog de puntjes op de i te zetten", zegt Jochum Grijpma van de Rabobank-projectgroep. "Zo'n standaard is handig, omdat anders de biller service providers steeds opnieuw worden geconfronteerd met andere verwerkingswijzen." '

'Biller service providers' (bsp's) zijn partijen die grote factuurstromen (elektronisch) kunnen afwikkelen. TPG Post is er één. Deze partij heeft de afgelopen paar jaar samen met de Rabobank de Nota Box ontwikkeld. Addcom is een ander voorbeeld. Deze bsp is in gesprek met ABN Amro over de invoering van de digitale acceptgiro. Addcom handelt de facturering af voor velerlei instanties en werkt samen met partner Bluem aan een koppeling tussen de factureersystemen en het e-bankiersysteem van de bank. Hierdoor kunnen de twee miljoen gebruikers van ABN Amro Internet Bankieren binnenkort ook hun nota's van bijvoorbeeld een omroep, verzekeraar of goed doel digitaal binnenkrijgen en betalen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-11T14:53:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.